Hőszigetelés egyszerűen - EPS és amit tudni érdemes róla!

HŐSZIGETELÉS EGYSZERŰEN A FESTÉK CSODÁKKAL

 

A hőszigetelés lassan egyet jelent az energiatakarékossággal és környezettudatossággal. A hőtechnika legfontosabb célja, hogy minél gazdaságosabb házakat hozzanak létre. Gondoljunk a pénztárcánkra egy pillanat erejéig: tegyük fel, hogy nyáron 38 °C van, nincs hőszigetelés a házon és a nyílászárónk sem a legkorszerűbb. Ilyen esetben az épület felveszi a kinti hőmérsékletet, amit mi mindenféle hűtési rendszerrel próbálunk kordában tartani. Ez áramfogyasztással jár. És ha hidegre fordul az idő? Télen  -10°C után felmelegedhetünk a konvektor, a radiátor vagy a kandalló mellett, az utóbbi még hangulatos is. Azonban a fa ára rohamosan emelkedik és nem környezettudatos fafűtést használni. Szerencsére mindig létezik egyszerűbb megoldás, ami ez esetben nem más, mint a korszerű hőszigetelés. Már pár centiméternyi homlokzati szigetelés is nagyban csökkenteni fogja energiafelhasználásunkat, így nem csak spórolást jelent a ház szigetelése hosszú távon, hanem környezetbarátabb életmódot. Most összeszedtük Önnek, hogy mit érdemes tudni a Festék Csodákban található EPS hőszigetelő lemezekről! Olvasson tovább, ha szeretné bővíteni tudását vagy éppen a ház korszerűsítésén gondolkozik!

EPS = Expandált Polisztirol = Hőszigetelő lemez

Az EPS rövidítés nem mást jelent, mint azt, hogy expandált polisztirolról beszélünk, mely egyet jelen a hőszigetelő lemezzel. Ez a meglehetősen egyedi tulajdonságokkal bíró hab különleges eljárással készül annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonal tudjon megfelelni céljának. Rendkívüli ellenállóságának köszönhetően nem csupán hőszogetelésre alkalmas, de az épületet is megóvja az olyan fizikai károsodásoktól, mint a penészedés vagy párásodás.
 
 
Az EPS80 homlokzati hőszigetelő bevonatrendszerekben alkalmazott, pihentetett polisztirol keményhab, mely alkalmazható:
 
- Új és régi épülethomlokzat felújítására
- Betonból, téglából vagy előregyártott elemekből szerelt falra
- Régi és új vakolatra
 

Nikecell EPS 100

Az EPS100 terhelhető expandált polisztirol keményhab lemez, mely alkalmazható új és régi épületek gazdaságos hőszigetelésére egyaránt, azonban fő felhasználási területe az alábbiakban merül ki.

- Vízszigeteléssel védett, talajjal érinthező padlók (lépésálló)

- Egyenes rétegrendű lapostetők, nem járhatő tetők

 

És mely tulajdonságai teszik alkalmassá arra, hogy ilyen extrém helyeken is alkalmazni lehessen? Nem csupán hatékony hőszigetelő képességgel rendelkezik, de csekély súlya ellenére kellő szilárdsággal is. Könnyen és pontosan alakítható és egyszerűen beépíthető. Ezen felül sem a környezetre, sem pedig az egészségre nincs káros hatással.

Miben jobb a grafitos polisztirol?

Amennyiben az expandált polisztirol keményhab lemezhez grafitadalékot adunk, akkor tulajdonságait akár 15-35%-kal feljavíthatjuk. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a hőszigetelő hatást sokkal vékonyabb lemezzel érhetjük el. Ez azért fontos, mert így nem fog nőni az épület mérete és a nyílászárók kevésbé lesznek ezáltal beárnyékolva. Mindezek mellett az EPS 80 grafitos hőszigetelő lap különleges alapanyagának köszönhetően lényegesen alacsonyabb hővezetési tényezővel rendelkezik, mint a fehér homlokzatszigetelő lemez.
 
 
Szerencsére a Festék Csodák üzletében számos minőségi hőszigetelő lehetőség közül válogathat. Ne habozzon szétnézni webshopunkon vagy ellátogatni hozzánk a Bay Zoltán u. 1/A-ba!