Csempe festés egyszerűen a Festék Csodákkal

csempefestes.png

Újítsa meg fürdőszobáját egy délután alatt!

 
Nagyon sokan kerülünk olyan helyzetbe, hogy felújítanánk belső tereinket, de sajnos nem tudunk megfizetni egyszerre több négyzetméter csempét vagy padlólapot. Erre jelentenek tökéletes megoldást a csempefestékek, melyek választéka a Festék Csodák üzletében is megtalálható. Amennyiben bizonytalan még abban, hogy szeretne-e élni a csempe festés lehetőségével, ne habozzon elolvasni a blogunkat és informálódni a festés folyamatáról, illetve festékkínálatunkról!
 
 
Kezdjük is a termék kiválasztásával!
 
Habár a csempefestékek sokkal olcsóbbak, mint a burkolatok, nem szabad ebből a kategóriából sem a legolcsóbbat kiválasztani. Figyelmet kell szentelni arra is, hogy milyen helyiségben és pontosan hol szeretnénk lefesteni a csempét, hiszen nem ugyanolyan szerepet lát el a konyhapult mögött, mint a zuhanyzóban. Ennek fényében kell majd megnézni, hogy a csempefesték mennyire vízálló és ellenálló. A DULUX csempefestékek például kiváló választást jelentenek a fürdőszoba falára, hiszen a vízzel való rövid távú érintkezésnek ellenálló bevonatot hoz létre a függőleges felületeken. Éppen ezért nem érdemes vízszintes felületekre felvinni, tehát padlóra, munkalapra vagy zuhanytálcára nem ajánlott a használata. Másik nagyon jó döntés a csempék festésére a Poli-Farbe Cellkolor Aqua, ami ugyan nem kifejezetten csempefesték, hanem zománcfesték. A célnak ugyanolyan szuperül megfelel, azonban ez alá ajánlott egy alapozó festés, hogy a fedés és a végeredmény is makulátlan legyen. A pozitívum a Poli-Farbe mellett az, hogy a színei "színesebbek", több árnyalat érhető el és izgalmasabbak, mint a DULUX csempefestékek esetében.
 
 
Előkészületek
 
Ahogy a sima falfestésnél, a csempefestésnél is fontos az, hogy a felület sima és szennyeződésmentes legyen. Ajánlott egytől-egyig végignézni a csempéket, megnézni, hogy vannak-e kiálló részek, nem odaillő csavarok. Amint ezektől megszabadultunk csiszolóval, spaklival vagy kalapáccsal, egyenletesre kell hozni a felületet, amit egy fugázóanyaggal tehetünk meg. Kis mennyiségben ki kell keverni és csak ráhúzni a simára csiszolt részre. Ez arra is alkalmas lesz, hogy az apró fugahézagokat kitöltsük, ami egy régebbi fürdőszoba esetén elég nagy számban előfordulhat. Ezt követően jöhet egy óvatos visszacsiszolás és a tisztítás is. Fontos, hogy a felületünk tömör legyen, tiszta, száraz, illetve por-és zsírmentes. Zsírtalanító használata után a felületet nedves ronggyal töröljük át, majd hagyjuk megszáradni. És máris készen áll felületünk a csempe festésre!
 
 
A csempe festés menete
 
 
Fontos, hogy a festendő felület, a levegő és a festék hőmérséklete +10°C és +25°C között legyen. A DULUX csempefesték esetében az alapos felkeverést követően tilos hígítani a festéket, valamint a kikeverést követően nem ajánlott tárolni sem. Ne tegyünk olyat, hogy kikeverjük annak reményében, hogy "később már nem kell ezzel bajlódni", ugyanis 48 órán belül fel kell használni a terméket. A felvitelhez egy velúr festőhenger ajánlott a legjobb hatás elérésének érdekében. Minimum két rétegben kell majd felvinni a festéket, viszont a rétegek között hagyjunk legalább 4 óra kötési időt. Intenzív színek használata esetén akár 3 rétegre is szükségünk lehet, ez fogja biztosítani számunkra az egyenletes fedést. A jobb dekoratív hatás elérésének érdekében a rétegek felvitele előtt végezhetünk finomcsiszolást, de ne felejtsük el alaposan megtisztítani majd a felületet a portól. A festett felület 10 nap múlva vehető igénybe, ha megfelelők a hőmérsékleti körülmények. Ez idő alatt védeni kell a festett felületet a karcolásoktól, a szennyeződésektől és kerülni kell a tisztítást. A megújult fürdőszobánk pedig alig várja majd, hogy felavassuk!
 
 
Kopás, korrigálás
 
Minél tovább súroljuk és dörzsöljük a felületet, minél több víz éri, annál gyorsabban fog lekopni a festék. Viszont mit kell tenni, ha a festék kopni kezd? Óvatosan le kell csiszolni a lepattogzott területet a kopás körül, majd fel kell festeni ismét a tapadóhidat jelentő alapozót. Ennek megszáradása után jöhet a festék, melyet ismét két rétegben ajánlott felvinni - ha intenzív a színünk, amit három rétegben festettünk fel, akkor természetesen három rétegben kell majd felvinni itt is.
 
 
Milyen termékeket ajánlunk?
 
Összeválogattunk néhány terméket, melyekre szükség lehet az otthonfelújítási project kapcsán - és még csak nem is drágák!
 
dulux-csempefestek-tengerszem-0-75l-s-123682-5797.jpg
 
Elérhető színek:
 
- Tengerszem
- Gránitszürke
- Krém fehér
- Tiszta fehér
 pf_ckaq_univalap_1l_tkpng.png  
 
Vízzel hígítható univerzális alapozó
 
- Kismértékű egyenetlenségek kijavítására
- Bevonati rendszerben a rétegvastagság növelésére
 
 pf_ckaq_sfz_feher_1l_tkpng_2.png  
 
Elérhető színek:
 
- Bézs, krém
- Vörös, piros
- Világosbarna, sötétbarna, kávé
- Oxidsárga
- Kék
- Zöld
- Fekete, fehér, szürke
 Sclakkozókészlet_velúr_10cm_22420.jpg  
 
 
Profi minőség szőtt és oldószerálló velúrból a sima
felületstruktúráért
  
- Szöszmentes huzat
- Festékesedény
- 40 cm-es nyél