Gondoskodj a medencéd vízéről: Víztisztítási útmutató kiváló minőségű termékekkel

 

Amikor medencevásárlásra adjuk a fejünket, tisztában kell lennünk azzal, hogy annak tartása nem csak a fürdéssel töltött idővel ajándékoz meg. A medence fenntartása kényes tud lenni, viszont, ha betartunk néhány szabályt, és szánunk rá egy kis időt, akkor hosszútávon jókedv és boldogság fogja felölelni medencénk gondolatát.

A medencének a tisztítását mindenképpen a látható szennyeződések eltüntetésével kell kezdeni. Ami a vízen lebeg vagy úszik benne, azt gyorsan ki lehet hálóval kapkodni, ami pedig lenn alszik a medence alján, azt pedig porszívóval tudjuk kitessékelni.

Miután a vizünk látható szennyeződésektől mentes, ideje lesz megnézni a szivattyú és a vízforgató állapotát, illetve szűrőinek a tisztaságát, hiszen a víz átforgatása következik. Szakértők szerint általánosságban az a medencénk vízét 5 óra alatt át kell tudnunk forgatni. Ennek tudatában érdemes vásárláskor kiválasztani a megfelelő vízforgatót.

A fertőtlenítőszerek maximális hatékonysága és a bőrünk, szemünk kényelme érdekében a víz pH értékét 7,2-7,6 között kell tartani. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk korrigálni a nem megfelelő értéket, mérnünk kell a vizünk pH értékét, hogy annak függvényében a megfelelő vegyszert tudjuk használni. (pH csökkentő vagy pH növelő). Emellett biztosítanunk kell az optimális klórtartalmát a víznek, amely 0,6-1mg/l. Ez fog nekünk segíteni a baktériumok és algák megölésében, távoltartásában. Mindenképpen hasznos még adagolni a medencénkhez algaölő vegyszert is, hiszen ez hozzájárul a vízünk algamentesen tartásához. Emellett érdemes rendszeresen takarítani a medence falait és alját is. Ezek alapjáraton mindig hasznosak, ha kéznél vannak, ha egyéb probléma merülne fel a medence tisztaságával kapcsolatban, vegyszerrel nagy valószínűséggel megoldható.

Szinten tartáshoz nincs más dolgunk, mint hogy a fent leírtakat hetente ismételjük, illetve ha nincs használatban a medence, le legyen takarva. Havi egyszer hasznos, ha egyszerre egy nagyobb mennyiségű klórt oldunk a vízben.

Fontos figyelembe venni, hogy az általunk vásárolt medence karbantartásához és a vegyszerek használatához milyen utasítást kapunk és ne feledjük, hogy egyszerűbb mindent megelőzni, mint a medencét kitisztítani.

A Festék Csodákban széles vegyszer és tisztítóeszköz kínálattal várunk, hogy a legtöbbet ki tudd hozni a medencéd tisztaságából!